Hadden we niet al stiekem veel meer buiten willen dineren en borrelen? Ik denk het wel hè?! Laten we vooral niet denken in problemen, maar in oplossingen. Dus nu we nog niet optimaal gebruik kunnen maken van het “buiten” eten maken we het binnen nog even sfeervol. Maar hoe pakken we dit aan?

De eetkamer

De eetkamer, dit kan een aparte ruimte zijn, in combi met de woonkamer of in de keuken. Deze ruimte willen we wel gezellig hebben! Ook al is het voor met z’n tweeën of juist met al je vrienden of familie.

Het belangrijkste in de eetkamer is de tafel. Je bekijkt als eerst wat voor een tafel het meest geschikt is voor de ruimte die je hebt. Denk altijd aan de stoelen die nog aan de tafel komen te staan, zo zorg je ervoor dat deze normaal aan de tafel kunnen worden gezet. Bij een lange open ruimte is een lange eettafel vaak erg mooi. Zet hierbij aan de muur zijde een bank en maak het rondom af met diverse stoelen. Heb je veel ruimte over? Denk dan eens aan een ovale of ronde tafel. Aan beide tafels kunnen er veel stoelen worden geplaatst wat veel zitplekken biedt. Ideaal voor gezellige etentjes! Ook is het bij de ronde en ovale tafels zo dat je elkaar altijd aan kunt kijken, zorgt voor extra gezelligheid.

Mix en match

Voorheen en vast alsnog, wordt er gedacht dat alle stoelen hetzelfde moeten zijn. Dit is allang achterhaald, hoe leuk is het om juist te mixen? Vooral als je keuzestress hebt biedt deze trend dé uitkomst! Je kunt gaan voor 1 dezelfde kleur van de stoelen, hetzelfde materiaal of net een leuke twist bedenken.

Sfeer met servies

Ook het servies is een kritische blik waard. Is deze nog wel van nu? Of kun je het eventueel mixen met oud en nieuw? Met het juiste servies maak je ook al een groot deel uit van de juiste sfeer in de eetkamer.

Kijk je mee in de de eetkamer met de leukste Shop Tips? 

Alle items uit het moodboard

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk
shop tips week 12
Lees meer

Shop tips week 12

Yes.. het is vandaag 22 maart en dus is de lente weer begonnen! Als je nu naar buiten kijkt zou je dat nog niet denken trouwens. Maar laten we vooral deze dagen gebruiken om de tuin helemaal zomerklaar te maken..
Shop tips week 9 27
Lees meer

Shop tips week 9

Wanneer het voorjaar weer begint verlangen we allemaal naar fris en vrolijkheid. Vaak wordt er dan gedacht dat je alles in huis licht moet hebben, maar niets is minder waar!
shop tips week 15
Lees meer

Shop tips week 15

Weet jij het nog? Vroeger bleef je gezellig bij je vriendinnetje slapen en lag je meestal op een matrasje op de grond. Beregezellig was dat altijd!
Shop tips week 8 28
Lees meer

Shop tips week 8

Inmiddels zijn we al maanden verder en werken nog steeds allemaal grotendeels thuis. Het ziet er naar uit dat dit mogelijk nog wel even zo blijft, dus waarom zouden we onszelf dan niet een keer belonen met een fijne werkkamer?
shop tips, inspiratie, opruimen, speelkamer
Lees meer

Shop tips week 10

Je kent het wel, al het speelgoed ligt door de woonkamer geslingerd. Je maakt een soort dans om maar niet op de speelgoed auto’s of barbies te staan.
shop tips, keuken, vtwonen
Lees meer

Shop tips week 11

Het liefst staan we allemaal in een hele fijne keuken, waar je alles bij de hand hebt. En ook willen we natuurlijk een keuken waar je u tegen zegt qua look. Een nieuwe keuken kost vaak best veel geld, maar je kunt ook met accessoires en verschillende materialen de keuken een hele nieuwe look geven.